Wat u moet weten over lokale zoekmachine marketing

locals firstZoekmachine optimalisatie (SEO) is een van de meest effectieve vormen van lokale marketing voor lokale mkb bedrijven die er bestaat.

Hier zijn een paar factoren die je moet weten met betrekking tot lokale seo

Mensen zoeken op Google naar jouw product of dienst

  • Wanneer mensen op zoek zijn naar een product of dienst zullen ze niet meer gaan zoeken in de gouden gids of telefoonboek maar zoeken ze op ‘Google. Uit onderzoek blijkt dat de meer dan 97% op internet zal zoeken naar lokale producten en of diensten. Ook voor het simpelweg opzoeken van een adres of telefoonnummer wordt eerst Google geraadpleegd. En wanneer iemand op een smartphone of computer waarbij google de locatie van de persoon kan vaststellen een zoekopdracht ingeeft worden eerst de resultaten weergegeven van de dichtst bij zijnde bedrijven mits deze hun bedrijfsvermelding compleet hebben ingegeven.

Gevonden worden in de top resultaten van Google

  •     Bovenaan in de zoekresultaten. Het hebben van een website en gevonden worden in Google alleen is niet voldoende om nieuwe klanten binnen te halen. Het is van groot belang dat je gevonden wordt om in ieder geval getoond te worden op de eerste pagina van de zoekresultaten van Google en beter nog in de top 3. Meer dan de helft van het organische zoekverkeer gaat naar deze top 3 en 75% van de gebruikers klikt niet verder dan de eerste  pagina van de zoekresultaten. Dus als je vermeld word op pagina 2 of verder zul je hoogstwaarschijnlijk weinig mensen bereiken.

Lokale SEO is effectief

  •     SEO werkt. Gevonden worden in Google werkt omdat mensen specifiek op zoek zijn naar het product of dienst die jij aanbied. Onderzoek toont aan dat mensen die zoeken op een lokaal product of dienst bereid zijn om zaken te doen en 14,6% van deze zoekopdrachten tot een verkoop leid. Dit klinkt misschien niet zo bijzonder hoog maar ter vergelijking met direct mailing of bellen met slechts 1,7% succes, een heel stuk beter.

De klant is dichterbij dan je denkt

  •   Loklale SEO is nog effectiever als het gaat om mobiele platformen. Bedrijven hebben een nog grotere kans zaken te doen als ze gevonden worden via mobile apparaten. Meer dan de helft van de van de aan zoekopdrachten gerelateerde aankopen vinden plaats binnen een uur na een mobile zoekopdracht. Met andere woorden, de helft van die mensen die uw bedrijf of dienst weten te vinden door hun mobiele apparaat gaan een of andere vorm van actie ondernemen in minder dan 60 minuten.

Zoekmachine marketing is uitgegroeid tot een nieuwe manier van local marketing. Als je vragen hebt over hoe de lokale SEO uw bedrijf kan helpen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

CONTACT