Zoekmachine Optimalisatie

Beter gevonden worden in Google met SEO

Als ondernemer heb je natuurlijk een website voor je bedrijf, maar het is een beetje jammer als niemand je website kan vinden. En als je potentiële klanten je niet kunnen vinden kun je ook niets aan hen verkopen dus loop je (veel) omzet mis.

Met SEO ( search engine optimalisation) is de vindbaarheid van een website te verbeteren. Een hoge positie in de zoekresultaten  van Google zorgt voor een constante toestroom van nieuwe bezoekers op je website. Er zijn verschillende mogelijkheden om dit te bereiken. Je kunt advertenties plaatsen in Google en zo de vindbaarheid verbeteren, maar adverteren op Google kost geld want iedere keer als er iemand op deze advertentie klikt moet je daarvoor betalen. Een andere gratis methode  is door je website en andere factoren te optimaliseren en op die manier getoond te worden in de zoekresultaten.

Zoekmachine optimalisatie is van veel verschillende factoren afhankelijk en wat voor de ene website prima werkt kan voor een andere geen of weinig resultaat opleveren. Wij kunnen je helpen bij het bepalen van de beste strategie om jouw website beter vindbaar te maken.

Mobiele website

Zoekwoorden kiezen

Om goed gevonden kunnen worden is het belangrijk om de juiste zoekwoorden te kiezen, met andere woorden je moet weten welke woorden iemand intypt in de zoekbalk van Google om jouw bedrijf, product of dienst te kunnen vinden en op die manier op jouw website terecht komt.

Als een bezoeker bijvoorbeeld intypt: Garagebedrijf Gemert toont Google als eerste die websites in de zoekresultaten die het meest gerelateerd zijn aan deze zoekopdracht. Houd met het kiezen van je keywords ook rekening met wat iemand die naar iets op zoek is intypt bv: fiets kopen i.p.v. fiets te koop. Maak gebruik van normale spreektaal en gebruik dus geen vaktermen. Als je je diensten of producten hoofdzakelijk regionaal aanbied combineer dan de zoekwoorden met de plaatsnaam bv: garagebedrijf Gemert.

Teksten schrijven

Teksten zijn belangrijk voor Google. Aan de hand van de teksten die in een artikel worden gebruikt kan Google bepalen waar het artikel over gaat. Hoe meer gerelateerde teksten en afbeeldingen Google op een website vind hoe duidelijker het wordt op welke zoekopdracht deze website kan worden weergegeven.

Mobiel vriendelijke website

Steeds meer mensen gebruiken hun mobiele telefoon of tablet om op internet iets op te zoeken. Het is dus belangrijk dat een website ook op deze apparaten goed weergegeven kan worden. De zoekresultaten op mobile toestellen verschillen soms met die van een normale computer en Google geeft mobiel vriendelijke websites voorrang bij weergave op een mobile device. Als je website niet responsive is  kan Google deze sites een lagere waardering geven en op een lagere positie weergegeven worden in de zoekresultaten. Alle websites die gemaakt worden door Website design Gemert zijn geschikt voor gebruik op mobile telefoon en tablet. We kunnen ook een aparte mobile website maken als je al een bestaande website heeft.